Warning: Constant WP_AUTO_UPDATE_CORE already defined in /home/u633244582/domains/doronharelidikor.co.il/public_html/wp-config.php on line 99
פציאליס הדרך להירפא - doronharelidikor.co.il

לשליחת מייל

doron.harelii@gmail.com

פציאליס הדרך להירפא

רקע:  שיתוק בל, הנקרא גם עצב גולגולתי VII שיתוק עצבי הפנים, זו חולשת  עצב הפנים פתאומית עם מספר טריגרים פוטנציאלים ומתרחש מדי פעם יחד עם נוירולוגיה  טריגמינלית, המתגלה כתסמינים תחושתיים נוספים בפנים ו/או כאבי צוואר. לשיתוק של בל יש אטיולוגיה ויראלית מוצעת, במיוחד כאשר מתרחשת לאחר מניפולציה דנטלית.


קיימת התרחשות במקביל של שיתוק עצבי הפנים עם נוירופתיה גולגולתית אחרת, המכונה פולינאוריטיס גולגולתית, עשויה להיות שכיחה יחסית, כאשר העצב הטריגמינלי עשוי להיות הנוירופתיה הגולגולתית הנלוות הנפוצה ביותר בעוד שעצב הגולגולת VII הוא בעיקרו עצב מוטורי, מעורבות משותפת של העצב הטריגמינלי, בעל פיזור חושי רחב, עלולה להוביל לכאב ו/או לליקויים תחושתיים. 

אטיולוגיה : ברפואה הסינית מקורות של וירוס או פתוגן חיצוני אשר גורם לפתולוגיה(  מנגנון הפרעה לפעולה התקינה של הגוף )  פיזית בגוף האדם יכול להיגרם מכמה סיבות : 

  • אפשר ממקור היחלשות של המגן החיצוני של הגוף DEFENSIVE QI(WEI)  אשר מונע חדירת מחלות וזיהומים לגופינו במישור הנפשי ובמישור הפיזי ואף במישור הרוחני, המגן ניזון מתחזוקת הגוף ושמירה על כללי החיים בצורה מאוזנת וכאשר אלה נחלשים או מתמעטים  נחלש המגן ומאפשר למעשה לפתוגן לחדור פנימה.( המגן נימצא ברובד החיצוני בלבד )
  • אפשר ממקור חדירת הפתוגן לרובד הפנימי QI הזנחה וחוסר טיפול מידי לאורך זמן מה שיכול לגרום לשקיעה של המחלה והיאחזות בגוף עד להחמרה ותופעה כרונית בלתי הפיכה . nutritive qi           blood  ( xue )  
  • אפשר ממקור או שילוב של התנהגות שאינה מותאמת למזג האויר למשל הליכה ברוח קרה או רוח חמה ללא מגן , פעילות גופנית מאומצת וחשיפה לרוח או קור שחודר לגוף ושוקע פנימה
  • אפשר ממקור חיצוני חזק וקיצוני שגובר על המגן של הגוף וחודר פנימה למשל : עבודה במאגרי מים, או במקררים של בשר בטמפ' נמוכה מאוד ללא הגנה ראויה. 

דיאגנוזה : 

שיתוק בל, הנקרא גם עצב גולגולתי VII או שיתוק עצב הפנים, הוא חולשת פנים פתאומית עם מספר טריגרים פוטנציאליים. התרחשות במקביל של שיתוק עצבי הפנים עם נוירופתיה גולגולתית אחרת, המכונה פולינאוריטיס גולגולתית, עשויה להיות שכיחה יחסית, כאשר העצב הטריגמינלי עשוי להיות הנוירופתיה הגולגולתית הנלוות הנפוצה ביותר . 

בעוד שעצב הגולגולת VII הוא בעיקרו עצב מוטורי, מעורבות משותפת של העצב הטריגמינלי, בעל פיזור חושי רחב, עלולה להוביל לכאב ו/או לליקויים תחושתיים.

בעוד הצגה גלויה של נוירלגיה טריגמינלית (כלומר, כאב התקפי קצר דמוי הלם) מדווחת לעתים רחוקות בקרב אלו עם שיתוק .דרגות שונות של מעורבות עדינה יותר של המסלול הטריגמינלי בצורה של נוירופתיה עשויות להיות נפוץ יחסית. במחקר אחד, ל-28% מהחולים עם שיתוק של בל היו חסרים בפוטנציאל מעורר טריגמינלי, דבר המעיד על מסלול טריגמינלי לא תפקודי.

בשני מחקרים אחרים, ל-25% מהחולים עם שיתוק בל היו עדויות להיפותזיה בהתפלגות הטריגמינלית. בעוד עדות אלקטרו-דיאגנוסטית של פגיעה ברפלקס מצמוץ הייתה נפוצה בקרב חולים עם שיתוק בל, מה שהצביע על חוסר עצב טריגמינלי.

שיתוק בל עם מעורבות טריגמינלית נקשרה גם להליכים דנטליים( טיפול שיניים כירורגי כאשר יש התנגדות ואי קבלת הטיפול לחץ על העצב ה7 ואז למעשה יש פניפולציה ושיתוק).הוצע כי מניפולציה דנטלית יכולה לעורר הפעלה מחדש של נגיף הרפס, אשר בתורה מפעילה את המערכת החיסונית ויכולה לעורר דה-מיאלינציה של עצב הגולגולת. הוצע גם כי חולי שיתוק בל יכולים לפתח הפניית כאב לפנים, לאוזן או לצוואר באמצעות מנגנון מרכזי בו מועברים אותות נוציספטיביים מעצב הפנים לגרעין הטריגמינוצורבי בגזע המוח .בעוד מקרים רבים של שיתוק בל מתחילים להשתפר תוך חודש אחד חלקם איטיים יותר להשתפר, ולכן חולים עשויים לפנות לטיפול אצל רופאים משלימים ואלטרנטיביים.

האבחנה המבדלת לכאבי פנים היא רחב.כאב התקפי מרמז בעיקר על עצבים, כגון עצבים טריגמינליים, למרות שעצבים אחרים מעורבים לעתים רחוקות, כגון העצב העל-אורביטלי.כאשר קיימים ממצאים של עצבי גולגולת, כגון שיתוק פנים, כאב פנים הוא כמעט תמיד משני למצב אחר.דוגמאות כוללות טרשת נפוצה ואטיולוגיות דלקתיות או זיהומיות אחרות כגון זיהומים בנגיף הרפס. כאבי פנים עם סימנים אוטונומיים מוקדיים מרמזים בדרך כלל על קפלגיה אוטונומית טריגמינלית. עם זאת, כאבי פנים עשויים להיות קשורים גם לפתולוגיה של סינוס או מפרק טמפורמנדיבולרי, או להיות אידיופתי. 



בהונג קונג,  על פי סקר שנערך בארצות הברית בשנת 2014, כירופרקטורים דיווחו על מפגש עם חולים עם הפרעה בעצב הגולגולת כ-1-6 פעמים בשנה. בנוסף, כירופרקטים מטפלים לעיתים קרובות בחולים עם כאבי צוואר, שיכולים להופיע בשיתוק בל, והוא המצב השני בשכיחותו שמטפלים בכירופרקט לאחר כאבי גב תחתון.
בהתחשב בכך שהשיתוק של בל יכול להופיע במקביל לתסמינים של נוירופתיה טריגמינלית כגון כאבי פנים וצוואר, וכירופרקטים עלולים להיתקל בחולים אלה שתסמיניהם אינם מצליחים להחלים מעצמם, אנו מציגים מקרה המחשה של מטופל כזה המשתפר עם כירופרקטיקה מולטי-מודאלית טיפול כולל מניפולציה בעמוד השדרה.

תופעות שנראו אצל חולי הספציאלי  :

כאבים באזור בחלק האחורי של האוזן בצד הפגוע לאורך מסלול המתחיל מהלס למרכז הגולגולת

תחושת יובש בעין, תחושת חול בעין או ירידה של דמעות לא נשלטות.

קשיון  או רופסות  של צד אחד הפגוע. חוסר יכולת לשלוט לסגור את העפעף.

חולשה של השריר וירידה של עור הלסת, פתיחה קבוע של העין הפגועה.

חוסר יכולת לשתות או לאכול בשליטה עם פה סגור  ומכאן דיבור לא ברור.

חוסר יכולת להגדרת טעמים בפה, חוסר תחושה בחלק מן הלשון בעיקר בחלק הלטראלי בצד הפגוע.

חוסר תחושה במגע בצד הפגוע ( כמו הרדמה של רופא שיניים) ולכם חוסר יכולת למגע של חום או קור

הירדמות של חלק מו האף בצד הפגוע. 

גברים בד"כ שמאל נשים ימין. 

Acupuncture And Herbs Reverse Facial Paralysis Finding

קביעת שיטת טיפול :

מרגע האבחון של המחלה ברפואה הקונבנציונלית ע"י MD יש לדאוג להגיע לטיפול רפואה סינית , סמיכות הטיפול חשוב כדי לא לקבע את המחלה בגופינו ולא לתת לה לשקוע.( נראו מטופלים שהגיעו  לטיפול ברפואה הסינית לאחר מספר חודשים וכאמור זמן הטיפול היה ארוך מהתכנון הפורמלי השכיח, לעיתים אף לא ניתן להציל את החולה והמחלה שוקעת ומתקבעת ללא יכולת ריפוי.

אופן הטיפול המשולב :

דיקור

  • אבחון המחלה ושיטת הדיקור מתייחסות לתופעות הגוף ולשורש המחלה כך שכל האבחון והטיפול מתייחד לטיפול יסודי במהות קבלת המחלה – ואופן יציאת המחלה סופית מהגוף, לרוב אנחנו בני אדם מזהים כאב מסוים ורוצים טיפל מידי להורדת הכאב זה תבעו של האדם , וכך התרופות והטיפולים לרוב בשיטה הקונבנציונלית יתנו מענה לסימפטום ולא לשורש המחלה .  לחלק מן הכאבים אני בעד לקח ליטול תרופות כדי להוריד את הכאב ולא לסבול ולקדם את הריפוי אך מנגד יש לחתור לבדוק ולטפל בצורה יסודית בשורש המחלה כדי למנוע לטפל עד לריפוי מלא אחרת בלא טיפול ייתכן הידרדרות וסיבוך מעגל שלישי ורביעי למיני חוליים נוספים. 
  • פורמולת הטיפול מתייחסת לריפוי המחלה לאחר 15 ימים עם סטייה של 5 ימים לריפוי או עד לריפוי מלא. חלק מן הטיפולים בשלב ראשון סמוכים מאוד כדי לשמור על רצף טיפול ומגע קבוע בנקודות המטופלות לאחר שיפור קל יש מרווח בין הטיפולים כדי לשמור על רצף טיפול עד לריפוי מלא, כל השלבים מחייבים את המטופל להקפיד להגיע כדי להגיע להצלחה.
  • שילוב הדיקור נעשה בגולגולת , מסלולים לאורך הגוף מהחלק המחמם המרכזי למחמם העליון כאשר הדיקור מתרכז באזור הגולגלת אך משולב בכל הגוף חלק עליון /תחתון, ימין /שמאל.
Bell's Palsy treatment theory | acupuncture and facial paralysis

עיסוי

  • שלב העיסוי הוא חלק אינטגרלי מהפורמולה מתמקד בגולגולת במסלולי העצב ומסלולי הדיקור tcm . המסלולים בעת מגע חלקם לא מורגשים בעיקר בעצב 7 וחלק מן הנגיעות כואבות מאוד, יש להתייחס לכאב בסבלנות ולקבל את הטיפול כדי לתת למגע להזרים דם ולתת לעצב לחזור למסלול שלו, המגע נעשה באמצעות לחיצות נקודתיות ממושכות וחלק החלקה על העצב, השימוש נעשה באמצעות חומרי שמן מהול בשמני צמחים מרוכזים לפי הפרמקולוגיה הסינית. 
  • לאחר העיסוי יתכנו כאבים ברוב חלקי הגולגולת לרוב זה יחלוף לאחר יממה לרוב יתכנו נדודי שינה או כאבים במהלך הלילה. יתכנו סימני לחיצות אשר יבואו בתצורת נקודות כחולות או ירוקות בפנים.

פתרונות חלופיים:

  • קיימים פתרונות חלופיים אשר חותרים לתת מענה לסימפטום של המחלה כגון תרופות סטרואידים, ניתוחים  קוסמטיים להרמת העפעפיים, לסגירת האישון…
  • חלק מן התופעות מחייב סיוע עד לריפוי של המחלה כדי למנוע נזק עקיף כגון: טיפות עיניים לחות לעיניים כדי למנוע יובש או כאבים בעיניים משום שאין יכולת לסגור או לעפעף ולמעשה הקרנית מתייבשת, דבר שיכול לגרום לנזק משני ( נושא שדובר לעיל ) . בלילה מומלץ לחבוש רתיעה כדי למנוע זיהום ויכולת לעצום את העיניים כדי להירדם.

קבלת המחלה וסכנת הידרדרות נפשית: 

הרבה דובר על המחלה בהיבט הפיזי והפתרונות עד לריפוי אך חלק נלווה לכלל המחלה הינו הנזק הנפשי או ביטוי לנזק פנימי מתמשך אשר יכול להעיב ולעכב את משך ריפוי המחלה. הפציאליס מגיע בתצורה וביטוי על פניו של החולה ( שפה משוכה מטה, עפעף לא סגור, רוק..) תופעות מסוג אלו מביישות וגורמות לרבים מאיתנו להתבייש, להיסגר בבית , ולא לצאת לרחוב כדי שלא יראו אותנו.

חלק מן ביטוי המחלה דובר לעיל הינו הפגיעה במגן החיצוני שלנו ( TCM ) , ולכן כדי לחזק אותו יש תובנה ונכון לקבל את המחלה כחלק אינטגראלי מעצמנו ומחיי היום יום ולשדר שגרה רגילה. הנזק הנפשי כתוצאה מן המחלה קשה מאוד ואם החולה לא יפנים את המציאות העכשווית והפתרון שיש לשדר שגרה רגילה הוא עלול להידרדר ולשקוע במחלה .

הסוד בטיפול המחלה לרוב 50% הינו להבין שזו עובדה, אין מה להתבייש ויש טכניקת של קבלת המחלה וחיזוק המגן החיצוני בהיבט הנפשי שבו. לכן ההמלצה להמשיך את שגרת החיים, לדבר על המחלה לכל מי ששואל, לקחת את הטיפולים הנלווים הקונבנציונליים ( טיפות עיניים ..) וכן לחיות עם המציאות העכשווית כמו שהיא במטרה לטפל ולרפא אותה. הסוד לקבל את המחלה בשמחה ולהבין שהכל לטובה זו מציאות שיכולה לשקף דברים רבים ואחרים  ולהציף משמעויות אחרות שייתכן ולא שמנו אליהם לב במהלך חיינו .  

שיתוף מאמר
פייסבוק
טוויטר
לינקדין
צרו קשר לפרטים נוספים
דילוג לתוכן